RU  UA

Україна повинна мати власні супутники: бойовий офіцер розкрив важливість космічної розвідки

Розвиток космічної галузі підсилює обороноздатність України на тлі російської агресії.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів керівник групи космічної розвідки ГУР МОУ в 2000-2002 роках, начальник групи розвідки 92 ОБМР в 2015-2017 роках, учасник бойових дій Петро Недзельський.

За його словами, космічна розвідка найбільш ефективна з економічної точки зору, адже щоб зібрати інформацію про переміщення ворожих військ не потрібно задіяти тисячі агентів і спеціально підготовлених людей.

"Краще один супутник запустити, зібрати інформацію про дислокацію цих військ. Потім не забувайте, що в армії НАТО, навіть в підрозділах сухопутних військ - командир має планшет. Через супутник він підтримує зв'язок з кожним своїм бійцем. І це настільки ефективно, що йому не треба вилазити під кулі і давати команди. Він по планшету бачить, де знаходяться його солдати, дає команду і керує боєм. Тобто НАТО вже настільки пішло вперед, що вони вже на сто років обійшли нас. Ми повинні підтягнутися до цього", - підкреслив Петро Недзельський в ефірі.

Бойовий офіцер запевняє, що розвиток космічної галузі впливає на обороноздатність України, і влада з силовими відомствами правильно роблять, що звертають увагу на це питання.

"Розвиток космічної галузі - це перш за все оборона. Оборона нашої держави. І правильно роблять керівництво держави і Міністерства оборони, що звертають на це увагу. Без розвитку космічної галузі в Україні ми будемо гальмувати, і це буде створювати небезпеку в оборонному секторі. Тому я абсолютно добре ставлюся, коли цьому приділяється увага", - резюмував екс-глава групи космічної розвідки ГУР МОУ в спілкуванні з журналістами.

Також читайте повну версію матеріалу "Апострофа": Без космічних військ України буде беззахисною - бойовий офіцер Петро Недзельський.