Пацієнтам з підтвердженим COVID-19 важливо не тільки правильно лікуватися, але і дотримуватия необхідного режиму харчування.
Поради озвучив лікар-терапевт Іван Сорока в коментарі УНН.
Фахівець нагадує, що ускладнення і наслідки COVID-19 у кожного пацієнта індивідуальні і залежать від стану до хвороби, її перебігу та лікування.
Але людина може прискорити процес відновлення організму, якщо буде дотримуватися раціонального харчування. Потрібно акцентувати увагу на високобілковій дієті, тільки якщо у вас не порушена робота печінки або підшлункової залози.
"Безумовно, повинні бути мікроелементи, вітаміни - тобто це комплексний підхід. А для того, щоб поліпшити роботу кишечника, має бути збалансована кількість клітковини. Для того, щоб краще працювала серцево-судинна система варто подбати про баланс жирів, вуглеводів і білків і уникати канцерогенних продуктів", - заявив Іван Сорока в спілкуванні з журналістами.
У свій раціон харчування можна додати такий антиоксидант, як біофлавоноїд кверцетин, який давно використовуються для підтримки різних систем, і який знаходиться в яблуках, цитрусових, вишні і брокколі.
"Це речовина, яка навіть входить до стандартів лікування коронавірусної хвороби і є в рекомендаціях багатьох країн. Використовується для лікування як при COVID-19, так і у людей з серцево-судинною патологією. В Україні виробляють кверцетин з пектину яблук, наприклад, інших продуктів, тобто це несинтетичний продукт", - підсумував лікар-терапевт в коментарі.
Також читайте матеріал "Апострофа": Вколотися і забутися: коли вакцина від COVID стане доступна всім бажаючим.