Пацієнтам з підтвердженим COVID-19 важливо не тільки правильно лікуватися, але і дотримуватия необхідного режиму харчування.

Поради озвучив лікар-терапевт Іван Сорока в коментарі УНН.

Фахівець нагадує, що ускладнення і наслідки COVID-19 у кожного пацієнта індивідуальні і залежать від стану до хвороби, її перебігу та лікування.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Але людина може прискорити процес відновлення організму, якщо буде дотримуватися раціонального харчування. Потрібно акцентувати увагу на високобілковій дієті, тільки якщо у вас не порушена робота печінки або підшлункової залози.

"Безумовно, повинні бути мікроелементи, вітаміни - тобто це комплексний підхід. А для того, щоб поліпшити роботу кишечника, має бути збалансована кількість клітковини. Для того, щоб краще працювала серцево-судинна система варто подбати про баланс жирів, вуглеводів і білків і уникати канцерогенних продуктів", - заявив Іван Сорока в спілкуванні з журналістами.

У свій раціон харчування можна додати такий антиоксидант, як біофлавоноїд кверцетин, який давно використовуються для підтримки різних систем, і який знаходиться в яблуках, цитрусових, вишні і брокколі.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

"Це речовина, яка навіть входить до стандартів лікування коронавірусної хвороби і є в рекомендаціях багатьох країн. Використовується для лікування як при COVID-19, так і у людей з серцево-судинною патологією. В Україні виробляють кверцетин з пектину яблук, наприклад, інших продуктів, тобто це несинтетичний продукт", - підсумував лікар-терапевт в коментарі.

Також читайте матеріал "Апострофа": Вколотися і забутися: коли вакцина від COVID стане доступна всім бажаючим.