RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Дебют літа несе розчарування: синоптики розповіли, якою буде погода в червні

Початок червня, як запевняють синоптики, буде дощовим, але через кілька днів стовпчики термометрів піднімуться до +28 градусів.

Про це йдеться в статті видання "Апостроф".

В Укргідрометеоцентру стверджують, що перші дні літа запам'ятаються дощами по всій території України, а температура повітря буде досить високою - від +20 до +25 градусів. А найхолодніше буде на Заході - +17.. +19.

Народний синоптик Леонід Горбань упевнений, що перша половина червня буде прохолодною. З 1 по 5 червня очікується до +20 градусів і можливі короткочасні дощі. А з 6 числа температура підніметься до позначки в +28 градусів.

Але 9 числа в Україну зайде похолодання до +20 з дощами, і вночі стовпчики термометрів показуватимуть +10.. +12 градусів. За словами Леоніда Горбаня, така погода протримається до 20 червня, і їй на зміну повернеться спека від +24 до +29 градусів.

Народний синоптик також прогнозує опади в кінці червня, але фахівці Укргідрометеоцентру не очікують аномально високих або низьких температур в першому місяці літа 2021.

"Середня місячна температура очікується в діапазоні 18-22 градусів, в горах 14-18 градусів, що близько до кліматичної норми", - підкреслили у відомстві.

Синоптики також попереджають, що в червні буде багато гроз і можуть спостерігатися такі явища, як град і шквали. Але перший місяць літа не буде надмірно дощовим, а місячна кількість опадів очікується на рівні 44-78 мм (в Карпатах до 160 мм - ред.).

Читайте також матеріал "Апострофа": Погода на літо: шквали, повені та аномальна спека півтора місяці