RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Суд прийняв важливе рішення щодо вироку Стерненку: з'явилися подробиці

У понеділок, 31 травня, одеський апеляційний прийняв рішення по скаргам на вирок активістові Сергію Стерненку у справі про викрадення людини за ст. 187.

Про це стало відомо з прямої трансляції hromadske із залу суду.

Зокрема, суд виправдав екс-лідера одеського "Правого сектора" в справі про розбій. Суддя заявив, це звинувачення не було доведено. Розгляд стосується звинувачення активіста і його соратника Руслана Демчука у викраденні депутата Сергія Щербича.

У той же час суд залишає в силі звинувачення у справі про викрадення людини. Також Стерненко визнали винним по 263-й статті - незаконне поводження зі зброєю.

Підсумки засідання:

- по ст. 187 справа закрита, виправдали в цій частині

- по ст. 146 визнані винними, але покарання не застосовано через закінчення терміну давності

- по ст. 263 визнаний винним і отримав 3 роки позбавлення волі з заміною на 1 рік умовно

Нагадаємо, 23 лютого, Приморський суд Одеси визнав винним у викраденні людини колишнього лідера одеського відділення "Правого сектора" Сергія Стерненка. Його засудили до 7 років і 3 місяці позбавлення волі. Як покарання суд призначив також конфіскацію половини майна Стерненка і прийняв рішення про взяття активіста під варту в залі суду.

Як повідомляв "Апостроф", глава Приморського районного суду міста Одеси Сергій Кічмаренко, розповів, що по вікнах його кабінету 17 травня стріляли. Цей суд виносив вирок у справі Сергія Стерненка.