RU  UA

Чим закінчаться для України переговори Путіна з Байденом: відомий політтехнолог дав сумний прогноз

Фактичне заморожування конфлікту на окупованому Донбасі може бути вигідне усім країнам-членам "нормандської четвірки". Також статус-кво по Донбасу може підтримати і президент США Джозеф Байден після переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним в Женеві.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів російський політтехнолог і публіцист Станіслав Бєлковський.

"Президент України Володимир Зеленський час від часу робить пропагандистські заяви про те, як він хоче змінити Мінські угоди, статус Криму, про окуповані райони Донецької і Луганської областей, однак я не думаю, що він є щирим в цих висловлюваннях. Принаймні, з його боку немає жодних конкретних дій у цьому напрямку", - заявив Бєлковський.

За словами політтехнолога, не дивлячись на ці заяви глави держави, статус Донбасу і Криму для Офісу президента зараз може бути вигідним.

"Я думаю, що статус-кво по Донбасу і Криму Зеленського може влаштовувати, поки він концентрується на закріпленні своєї влади всередині країни. До того ж через події в Білорусі переговорний майданчик у Мінську став неприйнятним... Згідно з витоками з Офісу президента, я можу дійти висновку, що статус-кво по Донбасу зараз вигідний партнерам по нормандській четвірці Франції і Німеччині. І, очевидно, він має влаштовувати президента США Джозефа Байдена, особливо після його переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним в Женеві - він також може його прийняти", - резюмував Бєлковський.