RU  UA

На українців чекає "пекельна" спека до +40: синоптик назвав причину і дав детальний прогноз

В Україні зберігаються тенденції до зміни клімату в бік підвищення середньої температури, тому нинішнє літо буде спекотним, в окремі дні температура повітря може досягати +40 градусів.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив географ-метеоролог, кандидат географічних наук, директор Гідрометцентру України Микола Кульбіда.

За його словами, середня температура літнього періоду в Україні зросла від 1,5 до 2 і навіть більше градусів, це особливо стосується липня і серпня.

"Зростання температури триває. Наприклад, нинішній рік, минулий і позаминулий входять до п'ятірки рекордних років на земній кулі з точки зору зростання температурного режиму. Тому інших варіантів, крім як говорити про те, що у нас буде влітку, особливо в липні і серпні, дуже багато днів з температурою 30-35 градусів, немає", - зазначив Кульбіда.

Синоптик підкреслив, що в окремі дні температура може досягати 40 градусів, і такий сценарій можливий у всіх регіонах країни. Кульбіда додав, що в найближчі десятиліття літо в Україні буде спекотним, але вірогідні виключення в травні та на початку червня, коли настає похолодання.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Влітку буде дуже багато днів з температурою 30-35 градусів - Микола Кульбіда.