RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Мало було кажанів: в Китаї проводять експерименти з мавпами-мутантами - фото

Вчені з Ухані, де вперше був зареєстрований коронавірус, створили понад тисячу генно-інженерних тварин, перш ніж хто-небудь почув назву Covid-19. Китайські вчені проводять досліди на мавпах і кроликах, їм вводять генно-модифіковані віруси.

Про це повідомляє "The Sun".

Письменник і журналіст, який висвітлював Китай протягом 20 років, Джаспер Беккер сказав, що повідомлення про "слабку" біобезпеку на подібних об'єктах можна вважати як доказ того, що Covid-19 з'явився в такій лабораторії.

Ембріон свині в китайській лабораторії, яким були введені стовбурові клітини людиниФото: thesun.co.uk

"Справа в тому, що Китай має репутацію безрозсудного заохочення або, принаймні, терпимого ставлення до всіх видів експериментів, які не дозволені де-небудь ще в світі", - розповів "The Mail" Беккер.

За його словами, китайські вчені ризикують в своїх лабораторіях, експериментуючи на тваринах і "навіть на людях, що в більшості західних країн було б визнано неетичним".

"Ці лабораторії повинні бути біологічно безпечними, але робота з живими тваринами створює унікальні проблеми безпеки. Зрештою, мавпи бігають, кусають і дряпають, на відміну від патогенів, що містяться в пробірці. Вони також виділяють з організму паразитів, скидають шкіру і хутро. Все це несе в собі ризик зараження", - пояснив Беккер.

Мавпи-мутанти з китайської лабораторіїФото: thesun.co.uk

Раніше "Апостроф" повідомляв, в британській розвідці допускають, що пандемія коронавірусу могла виникнути через витік вірусу з лабораторії в Ухані.