RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Такі ж герої, як військовослужбовці або медики: Зеленський привітав журналістів з професійним святом

У неділю, 6 червня, Президент України Володимир Зеленський привітав журналістів з професійним святом та зазначив, що без свободи слова, незалежних і сучасних ЗМІ не буде сучасної незалежної та вільної України.

Про це пише офіційний Telegram-канал Володимира Зеленського.

Наголошується, що сьогодні журналіст – це не лише збирач і поширювач інформації. Люди цієї професії мають змогу впливати на події в окремих державах і в усьому світі.

“Журналісти – такі ж герої, як військовослужбовці чи медики, адже теж захищають державу та суспільство у світі, де інформаційні війни стали вже звичним явищем”, - йдеться в повідомленні.

Також в привітанні Зеленський згадав прізвища військового журналіста Дмитра Лабуткіна, який загинув біля Дебальцевого, та Станіслава Асєєва, який знаходився у полоні на Донбасі два з половиною роки.

“Свобода слова – величезна цінність. Та не менш важливим є використання цієї свободи на благо своєї країни та своїх співгромадян. Адже журналістам довіряють, і вони прагнуть цієї довіри, тому мають бути максимально об’єктивними й точними”, - нагадав він.

Зеленський побажав журналістам побільше нових цікавих статей, репортажів та зростання суспільної поваги.

Раніше "Апостроф" розповідав історію свята та цікаві факти стосовно журналістів.