RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Неугодна рятівниця: на Закарпатті батьки відмовилися від дочки, яка врятувала братів і сестру

13-річна Софія Рознійчук з Закарпаття під час пожежі, яка сталася в 2018 році в селі Кобилецька Поляна, врятувала своїх трьох братів і сестру. Зараз дівчинка сама опинилася в складній ситуації - від неї відмовилися батьки.

Про невдячних горе-батьків повідомляє прес-службу ДСНС.

У 2018 році будинок, де проживала родина Рознійчуків, охопила пожежа. Софія винесла з вогню своїх трьох братів і сестру. Після свого героїчного вчинку дівчинка отримала перемогу у Всеукраїнській акції "Герой-рятувальник 2019" і отримала нагороду від президента України Зеленського. Після пожежі сім'я Рознійчук деякий час проживала у родичів. Але це тривало недовго і сімейство з дітьми опинилися фактично на вулиці. Їм довелося просити милостиню.

Софія не розуміє, чому від неї відмовилися Фото: ДСНС

Під час одного такого "походу" ще в 2019 році Софію і трьох братів затримала поліція. Незабаром батьки забрали хлопчиків, а про 11-річну Софійку забули. Дівчинка не знає в чому причина відмови батьків від відновлення сім'ї, але вона сподівається, що вони будуть разом. Зараз кинута дівчина проживає в дитячому будинку поруч з Мукачевим.

За даними місцевих журналістів, в родині вже семеро дітей. Батька позбавили батьківських прав, а до мачухи і до зведених братів і сестер Софія не має відношення.

У той же час у дівчинки є рідна мати, яка зараз з іншою родиною проживає у Вінниці.

За словами начальниці служби у справах дітей Рахівської РДА Олени Кокіш, Софію може забрати рідний батько і знову відправити її на вулицю просити милостиню.

"Цього маленька героїня не заслуговує. Їй треба вчитися. Адже коли вона потрапила в дитбудинок, вона зовсім не вміла ні читати, ні писати, ні говорити українською мовою. А зараз вона пройшла вже програму другого класу", - розповіла соціальний працівник.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у місті Сквира на Київщині загорівся житловий будинок, у вогні загинула дитина 2008 року народження.