RU  UA  EN

Пʼятниця, 31 травня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

31 травня

Всі новини

В Україні починають навчання офіцерів за стандартами НАТО

В Україні з нового навчального року офіцерів оперативного і стратегічного рівнів готуватимуть за стандартами НАТО.

Про це заявив міністр оборони України Андрій Таран з нагоди випуску в Університеті оборони, повідомляється на сайті Міноборони.

У церемонії урочистого випуску 730 слухачів оперативно-тактичного та оперативно-стратегічного рівнів підготовки, брав участь президент України Володимир Зеленський.

Як зазначив Андрій Таран, Міністерство оборони України впевнено рухається до досягнення чергового етапу військової реформи в результаті якої Збройні Сили оволодіють максимально досяжними оперативним бойовими можливостями відповідно до стандартів НАТО.

Він додав, що це набуває особливої актуальності після підтвердження перспектив членства України в НАТО на саміті Альянсу 14 червня.

"Задоволений анонсувати, що вже з вересня 2021 року підготовка офіцерів оперативного і стратегічного рівнів в Університеті буде відбуватися за оновленими освітнім програмами, розробленими з урахуванням НАТОвських процедур планування та прийняття військових рішень", - уточнив глава Міноборони.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в НАТО підтвердили обіцянку прийняти Україну до Північноатлантичного альянсу і заявили про підтримку реформ, які наближують до цього.