RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

В Австралії мільйони павуків сплели кілометри павутини: фото і відео

Після дощу в Австралії мільйони павуків сплели кілометри павутини. Через це деякі місця австралійського штату Вікторія стали здаватися містичними, а поблизу - ще й лякаючими.

Про це повідомляє Meduza.

Зазначається, павуки накрили павутиною дорожні знаки, високу траву, кущі, дерева та узбіччя доріг всього штату Вікторія. Це пояснюється тим, що таким чином вони хотіли врятуватися від повені.

Старша кураторка по ентомології Мельбурнського музею докторка Кен Рокен пояснила, що павуки використовують такі шовкові нитки для можливості піднятися в повітря з потоком вітру і переміщатися таким способом по місцевості. За її словами, вони можуть перелітати так і 100 кілометрів від вихідної точки.

В даному випадку, комахи одночасно сплели єдину павутину щоб врятувати своє потомство. Боятися, при цьому, їх не треба, тому що в кілометровій павутині немає отруйних особин, шкіру людини вони теж не зможуть прокусити через маленькі "ікли".

Експерти очікують, що шовковий шлях від павуків зникне протягом тижня.

Фото: Instagram / simpson56789

Фото: Instagram / simpson56789

Раніше ми писали, в Тихому океані виявили небезпечну істоту часів Юрського періоду, яка має вісім рядів зубів і вісім щупалець.