RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Активістка Юлія Гриневич розповіла про екологічну катастрофу на Харківщині

ТОВ "Радгоспне" і ТОВ "Технополімер Компані плюс" орендують землю, яка знаходиться у власності держави. Цільове призначення - сільське господарство, за фактом там проводять хімвиробництво.

Про бездіяльність екологів в Харківській області повідомила в Facebook активістка Юлія Гриневич.

"Це просто кошмар, ТОВ "Радгоспне" і ТОВ "Технополімер Компані плюс" (дочірня компанія ТОВ "Радгоспне") орендують землю, яка знаходиться у власності держави. Цільове призначення - сільське господарство, за фактом - хімвиробництво без будь-яких дозвільних документів", - пише Гриневич.

Активістка також повідомила, що ще 2 лютого місцева влада і активісти зверталися до екологічної інспекції Харківської області, однак, ніякої реакції так і не було.

"Екоінспекція саботує рішення суду, за яким вони повинні нарахувати розмір збитку, завданого громаді. Відкрито кримінальну справу щодо цього підприємства. Але і це не все: не дивлячись ні на що виробництво продовжує працювати і знищувати екосистему навколо себе, безпардонно зливаючи відходи прямо в ставок", - зазначила Юлія Гриневич.

Нагадаємо, в Харкові встановиться аномальна спека, що може привести до ще більшого забруднення навколишнього середовища через скидання відходів хімвиробництва ТОВ "Радгоспне" і ТОВ "Технополімер Компані плюс".