RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Вчені знайшли людей з особливим геном, у яких мінімальний шанс заразитися COVID-19

Вчені з Універсального медичного центру Батон-Руж, що знаходиться в Луїзіані, провели цікаве дослідження. Вони прийшли до висновку, що ті, хто успадкував від батьків спеціальний ген T2R38, який підсилює смак гіркоти і покращує імунну відповідь проти інфекцій і патогенних мікробів, мають наменшу ймовірність заразитися або серйозно захворіти коронавірусом.

Результати дослідження були опубліковані в журналі JAMA Network Open, повідомляє Washingtonpost.

У дослідженнях взяли участь 1935 чоловік. Піддослідним роздали тест-смужки з гірким присмаком для оцінки чутливості смаку. За результатами 508 чоловік були визнані супердегустаторами - людьми що мають ген гіркоти, який рятує від вірусів, 917 дегустаторів, що успадкували тільки одну копію від одного з батьків і не дегустаторів - людей, які практично не відчувають гіркоти, таких було 510 осіб.

Вчені пояснюють це тим, що рецептори, які відповідають за сприйняття гіркоти, активуючись, виробляють оксид азоту - радикал, який в свою чергу вбиває віруси.

Існує легкий спосіб перевірити себе на наявність цього гена. За словами вчених, якщо людина відчуває гіркоту селери, то, швидше за все це "супердегустатор".

"Однак пройти вакцинацію слід усім, бо спеціальний ген не зможе зберегти людину при високому вірусному навантаженні", - зазначив доктор, який проводив дослідження, Генрі Бархам.

Раніше "Апостроф" інформував, що ВООЗ зробила заяву через поширення агресивного штаму COVID-19 "Дельта".