RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В СБУ пояснили причину виключення Кіркорова з "чорного списку"

В СБУ пояснили, чому Мінкульт несподівано виключив російського співака Філіпа Кіркорова з "чорного списку", тобто осіб, які загрожують національній безпеці України.

Про це йдеться в коментарі СБУ “Українській правді”.

"У зв’язку з роз’ясненням Міністерства культури та інформаційної політики України (МКІП) від 24 червня 2021 року, в якому наголошується на наявності судових прецедентів з зазначених питань, Служба безпеки України потребує додаткового опрацювання даного питання", - йдеться в повідомленні.

За останні кілька років артист неодноразово відвідував з гастролями окупований Росією Крим, а також відкрито підтримував його окупацію. Називає Крим “російським” та неодноразово - “улюбленим місцем в Росії”. Кіркоров залишається великим прихильником чинного президента РФ Володимира Путіна, а також часто закликає "підтримувати лідера". На жаль, Кіркоров - все ще народний артист України. Це звання йому вручили в 2008 році.

Нагадаємо, 24 червня СБУ та Мінкульт внесли Кіркорова в “чорний список” - перелік осіб, які становлять загрозу нацбезпеці держави. Кримнашист відповів, що пишається цим та заспівав композицію Андрія Малишка "Пісня про рушник".

Раніше “Апостроф” повідомляв, що Кіркоров намагається оскаржити заборону на в'їзд до Литви терміном на 5 років. Таким чином артиста покарали за "публічне виправдання окупації Криму" та "свідоме заперечення територіальної цілісності й суверенітету України".