RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Чисельність ЗСУ хочуть збільшити: названо причини

Верховна Рада планує збільшити чисельність Збройних сил України на 11 тисяч військовослужбовців і довести загальну кількість ЗСУ до 261 тисяч чоловік.

Про це сказано на сайті ВР.

Рішення пов'язане з наміром прийняти закон "Про основи національного опору". За відповідний законопроект №5558 "Про внесення зміни до статті 1 Закону" Про чисельність Збройних сил України "про збільшення чисельності ЗСУ в першому читанні проголосували 320 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, збільшення чисельності ЗСУ потрібно для створення і забезпечення функціонування сил територіальної оборони ЗСУ, а також для розвитку Сил спеціальних операцій ЗСУ в інтересах формування руху опору. Його створення передбачено законопроектом "Про основи національного опору".

Як йдеться в супровідних документах до законопроекту, із загальної чисельності ЗСУ (261 тисяча осіб) кількість військовослужбовців становитиме 215 тисяч. Для реалізації законопроекту тільки в 2022 році - з моменту набрання документом чинності потрібно 2,5 млрд гривень.

Як повідомляв "Апостроф", за приниження Збройних сил України пропонують ввести кримінальну відповідальність .