RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Лікар-імунолог пояснив, чи варто боятися штаму "Дельта"

Штам “Дельта” “відходить” від імунної відповіді до попередніх варіантів коронавірусу або вакцини, а також є більш заразним.

Про це у Facebook розповів лікар-імунолог, доктор медичних наук, завідувач лабораторією імунореабілітології Інституту імунології та мікробіології ім. Мечникова Андрій Волянський.

За його словами, так як штам “Дельта” взяв мутації від варіантів коронавірусу в Великій Британії, Каліфорнії та ще одну додаткову, “Дельта” виходить більш заразним. Щоб точно визначити ризики штаму, треба дослідити інші країни-скупчення “Дельти” - Росія та Індія.

Також “Дельта” вже місяць “домінує” в Великій Британії, вже заразилось до 20 тисяч людей. Помирають 20-30 людей на день, що дорівнює середній летальності 0,1%.

“У Великій Британії щеплено 67% населення і значна частина була інфікована (виходячи з 1900 летальних випадків / мільйон жителів можу припустити 50%). Тому інфікуються дельтою в основному люди, які раніше перехворіли або вакциновані (або і те, і інше)”, - йдеться в повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що лікарі назвали ще один симптом штаму "Дельта".