RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Ніч на Івана Купала: замовляння на гроші, кохання і удачу

У ніч на 7 липня в Україні відзначають свято Івана Купала, яке пов'язане з проведенням різних обрядів і замовляннь.

Про це пише "Слова і фрази".

Обряди на кохання

Обряд зі свічкою. За старих часів дівчата брали червону свічку і запалювали її. Коли зі свічки починав капати віск, починали читати замовляння: "Розтане свічка, але не розтане віра моя в кохання. Так подаруй мені матінка-природа чоловіка, щастя і віру в світле почуття. Амінь". Після проголошення цих слів, потрібно дати свічці погоріти ще деякий час.

Обряд з травами. М'ята і материнка вважаються кращими травами для приготування любовних і приворотних зілль - 50 грам суміші трав потрібно залити окропом і настояти протягом півгодини.

Кілька крапель настою додавали чоловікові в чай, про себе промовляючи: "Тепер ти мій навіки, мій коханий чоловік. Купальний сік тебе прив'яже та вірний шлях тобі вкаже". Крім того, відвар дівчата додавали і в свій напій зі словами: "Матінка-природа, зроби мене гарнішою".

Вдаючись до подібних замовляннь, важливо пам'ятати про вільну волю людини, і що ніякі привороти не тільки не замінять справжнього кохання, але можуть нашкодити стосункам. Тому до таких речей потрібно підходити з великою обережністю.

Обряд на гроші

В ніч з 6 на 7 липня потрібно опустити кілька монет в стакан з водою і поставити на підвіконня до ранку. Вранці монетки покласти в гаманець, окремо від інших зі словами "Іван Купала, для тебе я вночі монетки купала. Тепер вони чисті, допоможуть врятувати від злиднів".

Обряд на удачу

Увечері на Івана Купала треба прийняти душ, вимовляючи такі слова: "Змиваю минуле, нове приймаю. На Івана Купала життя своє змінюю".

При цьому важливо максимально детально уявити, що все погане залишається в минулому, а чиста вода приносить бажані зміни.

Нагадаємо, раніше рятувальники дали сім порад, як безпечно провести свято Івана Купала.