RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Чиновники НКРЕКП незаконно виписали собі премії на мільйони гривень: деталі справи

Рахункова палата України встановила, що рішення членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) про виплату самим собі премій на суму 4,5 млн грн було прийнято з порушеннями чинного законодавства.

Про це повідомив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань енергетики Олексій Кучеренко, опублікувавши копію висновку Рахункової палати.

"Ці кошти були нараховані і виплачені з державного бюджету з прямим порушенням як закону про НКРЕКП, так і власних нормативних актів комісії", – повідомив нардеп.

Рахункова палата встановила, що перший транш премії на 2,2 млн грн члени комісії виписали собі без жодного документального обґрунтування. Другий транш на 2,3 млн грн був виписаний наперед, фактично авансом.

Він зазначив, що поліція відкрила кримінальну справу за фактом привласнення бюджетних коштів керівниками НКРЕКП шляхом незаконної виплати собі премій. Триває досудове розслідування.

"Висновки Рахункової мають стати підставою для цивільного позову прокуратури по стягненню з членів НКРЕКП незаконно виплачених премій", – повідомив нардеп.

Нагадаємо, в в квітні члени Національної тарифної комісії НКРЕКП ухвалили рішення преміювати себе за підсумком 1 кварталу 2021 року в розмірі 50% посадового окладу.