3 серпня в світі відзначають День кавуна. Свою історію він веде з США, де відзначається як Національний День кавуна. В честь цього важливо нагадати про користь найбільшої ягоди в світі.
Про це повідомляє dvazajci.com
Переваги кавуна:
- мало калорій. В 100г міститься всього 30 ккал. Тому що в ньому більше 90% води і близько 6% цукру від загальної маси.
- високий рівень лікопену, який знижує ризик серцевих захворювань, і аргініну, який покращує кровообіг і зменшує скупчення надлишків жиру.
- лікопен також має протизапальні властивості і є антиоксидантом, що нейтралізує вільні радикали.
- містить холін, що пригнічує хронічні запалення
- містить волокна, що сприяють здоровому травленню
- містить більше чверті рекомендованої дози вітаміну А, який стимулює зростання колагену і клітин еластану. Вони покращують шкіру і волосся
- багато калію і окису азоту, що корисно для нирок
- кавун використовують у лікувальному харчуванні при недокрів'ї
- сік кавуна добре втамовує спрагу при гарячковому стані
Раніше "Апостроф" повідомляв, як обрати хороший кавун, розпізнати незрілий та нітратний.