RU  UA

Врятував товариша ціною власного життя: в Кропивницькому віддали честь загиблому на Донбасі герою

У Кропивницькому провели панахиду за підполковником 3-го полку спецпризначення Сергієм Сєнчевим. Він загинув від поранень, отриманих під час порятунку побратима 4 серпня 2014 року.

Про це в ефірі Апостроф News розповів кореспондент Апостроф TV Володимир Іванченко.

Військовослужбовець народився у Донецьку в родині офіцера. У 1994 році він потрапив до Кропивницького та став командиром з виховної роботи в 3-му полку спецпризначення.

З початком російської агресії військовий поїхав на фронт. Сергій Сєнчев брав участь у спецопераціях у Краматорську та Слов'янську, боронив Донецький аеропорт.

Побратими кажуть, що готові були йти за Сєнчевим і в вогонь, і у воду. Це та людина, яка не відсиджувалася в штабах чи окопах, а завжди була на передовій зі своїми хлопцями.

Сергій Сєнчев загинув, прикриваючи свого кулеметника. Військовий отримав поранення, несумісні з життям. Його намагалися транспортувати до шпиталю, але він помер дорогою до лікарні.

На панахиду за підполковником прийшло близько 50 людей. Серед присутніх були батько Сєнчева, його друзі та товариші.

Сергія Сєнчева було посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Крім того, на його честь названа одна з вулиць Кропивницького.