RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

"Захоплення" Кабміну з гранатою: генерал назвав три причини, чому такі випадки повторяться

Прорив ветерана АТО Володимира Прохнича з гранатою в Кабмін показав, що захисники України не задоволені тим, що відбувається в країні, тож подібні випадки можуть повторюватися і на те є об'єктивні причини.

Про це генерал-майор юстиції, експерт з питань державної безпеки Василь Вовк розповів в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV.

"По-перше, неконтрольований обіг зброї, боєприпасів, вибухівки в Україні. Десятки років говоримо про прийняття закону про обіг зброї і відповідні вибухові речовини, але віз і нині там. Тому таких випадків у нас багато, а буде ще більше", - вважає експерт з безпеки.

"По-друге, учасник АТО, боєць на передовій - чи все ми правильно робимо в контексті соціального захисту тих людей, які ризикували життям, проливали кров і піт на сході України? Звісно, ні. Це ще один сигнал, що потрібно виправляти ситуацію в цьому напрямі", - каже генерал-майор юстиції.

"Ще одне питання: а що бачать бійці, які приходять з фронту, тут в Києві, у великих містах, де мир і спокій? Вони дивляться, що минула злочинна влада знову повернулася, продовжує красти. Нова "зелена" влада вчиться у них і краде. Всі збагачуються, молоденькі міністри побули рік-два на посадах, купили собі яхти і катаються. Що може боєць з АТО? А він навіть роботу не може знайти простого слюсаря, фрезерувальника чи токаря", - зауважив Василь Вовк.

Він додав, що названі причини можна розширювати або конкретизувати.

Більше читайте на "Апострофі": Молоденькі міністри побули рік-два в Кабміні і катаються на яхтах, а для ветерана АТО навіть роботи нема - генерал-майор Василь Вовк.