RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Як в Умані готуються до святкування Рош ха-Шана: фото, відео і всі подробиці

11 ізраїльських поліцейських прибули до Умані, де вони з українськими силовиками стежитимуть за порядком під час святкування Рош га-Шана.

Про це повідомляє 5 канал.

За даними журналістів, ізраїльські поліцейські, які прибули до України, вже пройшли інструктаж і разом з українськими колегами обстежили район паломництва.

До Умані, як розповідають в Нацполіціі, для святкування Рош га-Шана прибуде понад 50 тисяч паломників-хасидів, і правоохоронці вже працюють в посиленому режимі. За дорученням глави МВС в місті створили міжвідомчий оперативний штаб, куди увійшли співробітники поліції, ДСНС, міграційної служби та Нацгвардії.

"Для оперативного реагування на всі події під час святкування Рош га-Шана сьогодні почав роботу міжвідомчий оперативний штаб. Зокрема визначено основні завдання щодо забезпечення правопорядку в місці паломництва і організації реагування на всі події, в тому числі техногенного характеру", - заявив заступник голови Нацполіціі Олександр Фацевич.

Як зазначає видання JewishNews, для безпеки паломників-хасидів в Умані вирішили перекрити дротом дах меморіального комплексу імені рабі Нахмана.

У минулі роки хасиди масово піднімалися на дах будівлі, тому правоохоронці вирішили запобігти можливій трагедії, як сталося в Ізраїлі під час святкування Лаг ба-Омер. Тоді на святі обвалилася трибуна, в результаті чого загинуло 44 людини.

За даними PavlovskyNews, до Умані вже прибуло понад 20 тисяч паломників-хасидів. Джерела в Держприкордонслужбі стверджують, що деякі іноземці зіткнулися з проблемами при перетині кордону України.

Через пандемію COVID-19 при в'їзді до України потрібен смартфон з працюючим додатком "Дія", однак у частини приїжджих при собі були кнопкові телефони, через що їм відмовляли в перетині кордону і відправляли додому.

Мер Умані Ірина Плетньова в коментарі Суспільному розповіла, що в місті встановлюють блокпости і масово очищають водойми, в яких паломники будуть проводити ритуальні обряди. Водолази перевірили і очистили три з половиною тисячі квадратних метрів дна водойми, діставши звідти будматеріали, покришки і пляшки.

Блокпости в мікрорайоні паломництва хасидів будуть функціонувати з 1 по 12 вересня:

  • перехрестя вулиць Садова - Пушкіна;
  • перехрестя вулиць Пушкіна - Комарницького;
  • перехрестя вулиць Косинки Григорія - Челюскінців;
  • перехрестя вулиць Визволителів - Шкільна;
  • перехрестя вулиць Челюскінців - Небесної Сотні;
  • перехрестя вулиць Садова - Демуцького.

Спікер Нацполіціі Зоя Вовк зазначила, що блокпости встановили для забезпечення громадського порядку з метою обмеження руху транспортних засобів в місцях паломництва хасидів.

Раніше ми публікували головні традиції і заборони в Єврейський Новий рік.