RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Підключилися десятки міст фото і відео маршів за права тварин в Україні

5 вересня в Україні проходить марш за права тварин. Активісти протестують проти знущання над тваринами і вимагають заборонити їхню експлуатацію в цирках, зоопарках, дельфінаріях та інших розважальних закладах. До акції приєдналося 30 міст по всій Україні.

Про це повідомив портал "Суспільне".

Так, в Києві марш почався ще о 12:00 в парку імені Тараса Шевченка. На акцію вийшла приблизно тисяча осіб різного віку.

Активісти закликають заборонити на законодавчому рівні роботу цирків з тваринами, зоопарків, дельфінаріїв, хутряних ферм притравочних станцій і т. д. Окремі активісти виступають проти розведення тварин з метою вживання їх в їжу, а також проти випробувань на них лікарських і косметичних засобів.

З відповідною вимогою вони звернулися до президента Зеленському та до парламенту України.

"Нас дістало, що парламент ігнорує більшість зоозахисних законопроектів. Нас дістало, що знущання над тваринами все ще продають як розваги. Нас дістало, що шкуродерів виправдовують суди. Нас дістало, що жорстокість до тварин з кожним днем тільки збільшується", - говорять в заяві гуманістичного руху UAnimals, який є організатором акції.

До Києва приєдналися десятки міст по всій Україні.

У Вінниці сотні людей вийшли із закликами зупинити знущання над тваринами. Вони зібралися на Європейській площі, після чого перемістилися до арки, що в Центральному парку імені Леонтовича.

Також до акції приєдналися і жителі міста Рівне. Там окремі з них виступали з плакатами з написами "М'ясо - вбивство".

За словами однієї зооволонтерки Алли Лосик, яка є одним з організаторів руху в цьому місті, підсумком цієї акції стане звернення до місцевої влади. Однією з основних вимог є будівництво розплідника для бездомних тварин і налагодження процесу стерилізації.

Також не пройшли стороною цю акцію, зокрема, і Львів, Кропивницький та Черкаси. Там теж на марш на захист тварин вийшло декілька сотень людей.

Навіть на іншому материку, до того ж - найменш заселеному в світі, українці дізналися про цей марш і виступили на його підтримку. На науково-дослідницькій антарктичній станції Академік Вернадський українські полярники вирішили підтримати своїх співвітчизників з материка. Вони вийшли на засніжену вулицю і всі разом сфотографувалися з плакатами відповідної тематики.

Раніше ми також повідомляли: "контакний зоопарки: розвага чи небезпека для тварин і людей".