RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Свято Рош ха-Шана в Умані: поліція відзвітувала про перші порушення порядку

На святкування іудейського нового року - Рош ха-Шана в Умань приїхали понад 29 тисяч паломників-хасидів. Вулиці міста цілодобово патрулюють близько тисячі правоохоронців.

Про це заявив заступник глави Національної поліції України Олександр Фацевіч.

Він зазначив, що профілактичні відпрацювання почалися з 28 серпня, тому кількість правопорушень зараз менше, ніж в попередні роки.

Також Фацевіч подякував ізраїльським колегам, які прибули в Умань для участі в охороні громадського порядку. До складу делегації з 11 осіб входять перемовники, експерти, патрульні поліцейські та спецназ.

"З часу перебування паломників на території міста Умань надійшло 38 повідомлень. За результатами їх розгляду було складено 6 адміністративних протоколів, з них: два про порушення умов перебування на території міста з боку паломників, також за дрібне хуліганство та один адміністративний протокол - за порушення вимог правил дорожнього руху", - поінформував начальник Головного управління Національної поліції в Черкаської області Михайло Куратченко.

Крім того, він зазначив, що порушено три кримінальні провадження: за фактом розповсюдження підроблених довідок про проходження ПЛР тестів, використання громадянином Ізраїлю свідоцтва з ознаками підробки на право керування транспортним засобом і за фактом збуту в Умані біт, електрошокерів та ножів.

Раніше "Апостроф" опублікував яскраві фото та відео підготовки хасидів до свята Рош ха-Шана.