RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні дорожчає проїзд у маршрутках: де і на скільки піднімуть ціну

Проїзд подорожчає відразу в декількох містах України. Зміни коснуться Одеси, Бердянська, Павлограду та Сєвєродонецьку.

Як повідомив "7 канал" у Telegram, в Одесі вперше за три роки в маршрутних автобусах по місту подорожчає проїзд до 10, а десь і до 11 гривень з 15 вересня. Наразі проїзд коштує всього 7 гривень. Перевізники вважають, що така вартість проїзду - занижена. Саме вони у кінці весни подали документи на подорожання тарифу. Причина - брак коштів на обслуговування бусів та закупівлю нових машин.

Водночас подібні зміни торкнулися і Бердянська Запорізької області, де також проїзд не підвищувався три роки. Проїзд хочуть підняти орієнтовно з 6 до 8 гривень. Поки невідомо коли саме зміни вступлять в силу. Як пише pro.berdiansk.biz, основною причиною збільшення ціни за проїзд є подорожчання газу метану.

У Дніпропетровської області у місті Павлоград ціна на проїзд зросте з 15 вересня на гривню - від 7 до 9 грн у залежності від дальності маршруту. Про це інформує "Відкритий" з посиланням на рішення виконкому Павлоградської міськради.

У Сєвєродонецьку Луганської області поки не називають на скільки подорожчає вартість проїзду, але відомо, що ціни зростуть до кінця року. Наразі громадяни їздять міським транспортом за 5 гривень. Причина - зростання цін на паливо.

Нагадаємо, стало відомо, які шість доріг в Україні будуть платними.