RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Все почалося з жарту: коли вперше в світі перейшли на зимовий і літній час

Переведення годинників з літнього на зимовий час з'явилося в результаті жартівливої замітки вченого, письменника, громадського і політичного діяча Бенджаміна Франкліна, яку він опублікував у 1784 році у французькому виданні.

Про це пише "Апостроф".

Перебуваючи в Парижі з дипломатичною місією, публіцист написав сатиричну замітку для газети Journal de Paris, в якій повідомив про те, що виявляється, сонце світить вже о 6 годині ранку. Про це Франклін нібито дізнався завдяки помилці свого слуги, який забув закрити віконниці на ніч.

Розвиваючи свою думку, автор афоризму "Час - це гроші" зазначив, що якщо перевести стрілки годинника ще на годину вперед і працювати при природному освітленні, після заходу сонця можна відразу лягти спати. Таким чином Франклін пропонував заощадити на свічках.

Крім того, людина, яка дотепер дивиться на світ зі 100-доларової купюри, зауважила, що, якщо влітку будити людей гарматними пострілами та церковними дзвонами, це допоможе пристойно заощадити.

Раніше ми розповіли про те, як налаштувати автоматичне переведення годинників на зимовий час на смартфонах, планшетах і ноутбуках.