RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Коли в Україні переводять годинники на зимовий час: дата і час, за і проти

Україна переходить на зимовий час у неділю, 31 жовтня. Перевести стрілки на годину назад треба буде о 4 годині ночі.

Про плюси і мінуси переходу на зимовий час повідомляє "Апостроф", посилаючись на видання "Заборона".

За словами керівника відділу з комунікацій постачальника електроенергії і газу YASNO Антона Ковалишина, економія на електроенергії від переведення часу мінімальна. Вона становить всього від 0,2% до 2%.

Чеські же вчені з Czech Science Foundation проаналізували дослідження на тему ефективності переведення часу. Вони прийшли до висновку, що перехід на зимовий або літній час дозволять заощадити 0,34% електроенергії.

Що кажуть лікарі?

Дослідження 2020 року, в ході яких проаналізували стан здоров'я більше 150 млн. Чоловік, демонструють, що переведення годинників негативно позначається на здоров'ї. Особливо схильні до впливу люди, які мають серцево-судинні захворювання, травми, психічні розлади, а також захворювання, пов'язані з імунною системою.

Крім того, навіть у здорових людей може знизитися працездатність, з'явитися депресія, підвищена стомлюваність, порушитися сон

При цьому, перехід на зимовий час не такий страшний, як на літній. За даними дослідників медичного Каролінського Інституту в Стокгольмі, при переході на літній час підвищується ризик інфарктів міокарда на 5% в перший тиждень. При переході на зимовий час ризик, навпаки, знижується, але в меншому ступені.

Раніше ми писали, як налаштувати переведення часу на смартфоні і комп'ютері.