RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Хелловін 2021: як у світі відзначають найстрашніше свято

31 жовтня у багатьох країнах світу відзначатимуть Хелловін, який часто називають найстрашнішим святом.

Про те, які традиції святкування існують у різних країнах, розповів УНІАН.

США

Для американців це свято стоїть на другому місці після Різдва. Готуватись до нього починають заздалегідь – за кілька тижнів. У меню закладів вводять святкові страви, а приміщення прикрашають декораціями. У магазинах з'являється безліч сувенірів.

Серед основних традицій також костюмовані вечірки, перегляд жахів та переказ страшилок. Діти ходять будинками і випрошують цукерки "замість життя". У великих містах часто проводять різні паради нечисті.

Ірландія

Це батьківщина головного символу свята – ліхтаря Джека, який роблять із гарбуза. В Ірландії прийнято готувати блюдо колканнон з капусти та картоплі, у яке ховають монетку. Також є традиційна гра, в якій потрібно підскочити до яблука, що висить на дереві, і відкусити від нього шматочок.

Великобританія

Тут прикрашають старовинні замки та маєтки, в яких проводять екскурсії, де туристів лякають містичними історіями. Британці зазвичай збираються у пабах, п'ють ель та спілкуються. Також прийнято ворожити на багатті - у полум'я кидають каміння і розглядають візерунки, що виходять.

Німеччина

Німці починають готуватися до свята ще у вересні – у магазинах з'являється декор та сувеніри. Будинки прикрашають чучелами та іншим лякаючим декором. Як і в інших країнах, тут прийнято готувати різні страви з гарбуза та робити ліхтарі Джека.

Раніше ми писали про святкові ворожіння, прикмети і забобони.