RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

"Пенсійна історія" українця і не лише: які дані внесуть до Єдиної інформсистеми

У найближчому майбутньому в Україні впровадять Єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЕІССС). У зв'язку з цим єдиним місцем, в якому зберігатиметься вся інформація про людину для надання їй будь-яких соціальних послуг, буде Єдиний соціальний реєстр (ЕСР). Він об'єднає у собі десятки незв'язаних між собою реєстрів та інформаційних систем.

Про це повідомили на офіційному Telegram-каналі Міністерства соціальної політики України.

На базі цього реєстру консолідуватиметься вся "пенсійна історія" людини, яка включатиме як солідарну систему, так і обов'язкову накопичувальну.

По суті ЕСР є ядро ЄІССС. У ньому зосереджено 2 групи інформації:

  • соціальна реєстраційна картка особи: містить анкетну інформацію, наявні документи, а також інформацію про соціальні статуси (пенсіонер, безробітний, інвалід, одержувач субсидій та ін.);
  • електронна особова справа: зберігає інформацію про різні види соціальної підтримки (допомоги, послуги, компенсації). Формується із звернень громадян та у процесі подальшого супроводу надання послуг.

На базі цього реєстру повинні проводитись всі призначення соціальної підтримки, а також здійснюватись контроль та аналіз цих призначень.

Зараз цей реєстр вже створено шляхом наповнення баз даних ПФУ та Мінсоцполітики. Він працює у тестовому режимі. Мінсоцполітики та Мінцифра вже працюють над тим, щоб прискорити процес інтеграції цієї системи до соціальної сфери України.

Раніше ми також повідомляли про те, що експерт назвав проблему пенсійної системи, через яку, вже в найближчому майбутньому, Україна може втратити можливість виплачувати пенсіонерам навіть мінімальну пенсію.