RU  UA

Смертельна ДТП у Харкові: наскільки реально посадити винуватця аварії

Притягнути до відповідальності підозрюваного у недавній страшній ДТП у Харкові Миколу Харківського цілком реально.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив відомий юрист та адвокат, засновник юридичної компанії "Міллер" Масі Найєм.

За словами Найєма, докази вини підлітка вже мають слідчі - йому про це точно відомо. Питання полягає лише в тому, яким чином ці докази будуть передані безпосередньо до суду після досудового розслідування.

"Навіть у таких гучних справах може статися так, що допущені помилки просто поховають цю справу. Тобто питання саме в тому, щоб досудове розслідування зараз велося за нормами і щоб усі докази належним чином залишилися у матеріалах судової справи", - зазначає Найєм.

Водночас юрист не хоче коментувати стратегію сторони захисту підозрюваного Харківського, яка стверджує – "підлітка не було в машині, треба ще довести, хто був за кермом".

"Питання тільки до слідчих, тому що є достатньо можливостей провести ті чи інші слідчі дії. Окрім того, є свідки, і дуже важливо, щоб з ними працювали для того, щоб взяти всі необхідні дані - провести допити, в тому числі і підозрюваного, все правильно записати. Тому що потім, при зміні цих свідчень, коли вже з ними працюватимуть адвокати, це буде видно", - заявив Найєм.

Адвокат наголосив: у слідства вже зараз достатньо доказів, аби вважати, що він був за кермом.

"Це і самі поліцейські підтвердили. Здається, вчора ввечері вони про це сказали", - підсумував юрист.

Повний текст читайте на "Апострофі": Зеленський розуміє "токсичність" справи і не відпустить Харківського під амністію - адвокат