RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

"Червона" зона в Україні стала більшою на 7 областей: які заборони там діють

В Україні ще сім областей потрапили під посилені карантинні обмеження "червоної" зони.

"Апостроф" розповідає, які заборони діють у цих областях.

Так, до "червоної" зони 30 жовтня перейшли: Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Хмельницька та Чернігівська області.

За правилами цієї зони громадське харчування переходить на доставку та на виніс, ТРЦ та інші заклади для розваг будуть закриті. Також під заборону потрапили всі навчальні заклади, окрім початкових шкіл до 4 класу та дитсадка. Непродовольчі ринки та магазини, спортклуби, басейни, фітнес-центри, культурні установи теж закриваються.

У "червоній" зоні також під забороною масові заходи, окрім спортивних змагань та матчів командних ігрових видів спорту, тільки без уболівальників на трибунах.

Можна проводити відео- та кінозйомки, культурні заповідники продовжують свою роботу, як і банки, продовольчі магазини, АЗС, аптеки, ветеринарні клініки та магазини для домашніх улюбленців.

Ті заклади, які потрапили до списку забороненого мають право продовжувати свою діяльність за умови, що абсолютно всі працівники та відвідувачі мають повну вакцинацію або негативний тест на COVID-19.

На даний момент у червоній зоні знаходяться такі області України: Херсонська, Одеська, Запорізька, Донецька, Дніпропетровська, Сумська, Миколаївська, Рівненська, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Хмельницька, Чернігівська, Львівська.

У "помаранчевій зоні" залишаються такі області: Волинська, Тернопільська, Харківська, Черкаська, Чернівецька, Полтавська, Вінницька.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Люди в паніці: як українців пускатимуть у ТРЦ і кого зроблять "крайнім"

Нагадаємо, перше місто з "червоної" зони зупинило громадський транспорт.