RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Росіянам нічого протиставити: експерт вказав на головні переваги "Байрактарів" для України

Використання ударної функції безпілотного літального апарату Bayraktar TB2 в зоні ООС дало стратегічну перевагу над росіянами й викликало нервову реакцію навіть у російського керівництва. Однак українській армії треба постійно модернізуватися і переходити до концепції мережево-центричної війни.

Про головні переваги "Байрактарів" для України "Апострофу" розповів заступник директора Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь.

Як зазначає Самусь, зараз росіяни не мають що протиставити "Байкрактарам". Можливо, ці безпілотники стабілізують ситуацію на сході України. Можливо, якщо росіяни будуть знати, що кожен їх обстріл важкою артилерією буде завершуватися ударом "Байрактара", вони просто перестануть цим займатися.

"Солдати будуть відмовлятися виконувати наказ. Тож зараз Україна вийшла на такий рівень, коли одним ударом "Байрактара" досягнуто важливої – я би навіть сказав – стратегічної переваги на полі бою", - заявив Самусь. За його словами, модернізація збройних сил не має зупинятися.

"В якийсь момент Росія знайде можливість збивати "Байрактари". Нам на той час треба мати уже удосконалені безпілотники. Цей процес іде постійно. Нам треба рухатися у напрямку мережево-центричної війни", - підкреслив Михайло.

Повний текст читайте на "Апострофі": Одним ударом "Байрактара" Україна досягла важливої переваги на полі бою