RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

На кордоні виникли дикі черги на виїзд "євроблях": названо причину

3 листопада на державному кордоні в пункті пропуску "Нові Яриловичі" у Чернігівській області спостерігаються величезні черги з транспортних засобів.

Про це попереджає у Telegram Державна митна служба України.

Переважно черга складається з автомобілів із іноземними номерами. Повідомляється, що їх щонайменше 80 одиниць. Усі вони рухаються у напрямку виїзду з митної території України. При цьому ще приблизно стільки ж "застрягли" у напрямку в'їзду.

Варто зазначити, що час очікування в черзі, в середньому, становить добу. Така ситуація утворилася через те, що незабаром завершиться період спрощеного митного оформлення. Період пільгового оформлення триватиме до 10 листопада для більшості громадян. Щодо ветеранів АТО, то вони зможуть пільгово оформляти автомобілі на іноземних номерах ще до 8 лютого 2022 року.

Наразі співробітники Чернігівської митниці вживають усіх можливих заходів, щоб забезпечити належне виконання українського законодавства, та ритмічність здійснення митних процедур.

"У зв'язку з вищевикладеним, рекомендуємо фізичним особам, які планують виїзд з України до Республіки Білорусь, обирати менш завантажені пункти пропуску у зоні діяльності інших митниць (найближча до Чернігівської області – зона діяльності Житомирської митниці)", - пише прес-служба відомства.

Раніше ми також повідомляли, що чекає на власників нерозмитнених "євроблях".