RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Не могла прогодувати: у Кривому Розі мати покинула дев'ятьох дітей у міськраді

У Кривому Розі Дніпропетровської області багатодітна мати залишила своїх дітей у приміщенні Криворізької міської ради через неспроможність прогодувати дітей.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова на своїй Telegram-сторінці.

За словами багатодітної матері, яка виховує дев'ятьох дітей, вона переїхала з Кривого Рогу до селища Широке Дніпропетровської області. З метою оформлення виплат жінка звернулася до служби у справах дітей Широківської селищної територіальної громади.

Проте їй не оформили виплати, оскільки вона не змогла надати довідки про зарплату чоловіка. На прохання матері тимчасово влаштувати дітей у притулок, їй було відмовлено через відсутність місць. Натомість жінці запропонували написати відмову від дітей, адже тільки тоді вони можуть бути влаштовані до закладу.

"Наразі діти перебувають в одному із закладів соціального захисту", - заявила Денісова.

Вона не приховує свого обурення, адже дії посадових осіб територіальної громади свідчать про бездіяльність.

Також вона звернулася до голів Кривого Рогу та Широківського району з вимогою з'ясувати ситуацію та вжити заходів, спрямованих на захист прав та інтересів дітей, надання багатодітній родині, яка опинилася у складних життєвих обставинах, відповідної допомоги та підтримки.

Сама ж багатодітна мати розповіла, що чоловік пішов із дому, не залишивши на дітей жодної копійки. Молодшій з них – лише три роки, шестеро дітей уже відвідують школу, решта – дитсадок. Щоб безкоштовно харчуватися в дитячих закладах, за законом сім'я повинна вважатися малозабезпеченою, але поки такого статусу в неї нема. Мати пояснює, що не може зібрати необхідні документи, бо частину з них має надати батько. Крім цього, шлюборозлучний процес все ще триває, а отже жодних аліментів на малюків жінка не отримує, повідомляє видання "Свої".

Раніше ми писали, що багатодітні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу можуть розраховувати на субсидії на оплату комунальних послуг до 10 тисяч гривень.