RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Дайте фото Єрмака з батьками, шубою та олів'є: мережу підірвала відповідь Банкової на розслідування журналістів

Банкова відреагувала на журналістське розслідування Михайла Ткача, щодо святкування ювілею Андрія Єрмака в резиденції глави держави "Синьогора" в Карпатах, де гелікоптери ДСНС і ЗСУ використовували як "таксі" для гостей керівника Офісу президента.

Досить плутану заяву було опубліковано на офіційній сторінці Офісу президента у Facebook.

На Банковій заявили, що не було ніякого 4-денного святкування дня народження Єрмака з феєрверками, концертами та масовкою гостей.

Також стверджується, що не було використання державних чи приватних літаків, пов'язаних із Коломойським. А гелікоптери ДСНС гостей чи сторонніх осіб не перевозили, тим більше із розважальною метою.

В Офісі президента підтвердили слова журналістів, що у п'ятницю, 19 листопада, Зеленський вирушив до резиденції в Гуті, а в неділю, 21-го, був у Києві на заходах, присвячених роковинам початку Революції Гідності. У понеділок він також був на робочому місці.

На Банковій заявили, що користування резиденцією "Синьогора" протягом одного-двох днів, як і вертольотами, що забезпечують пересування президента, відбувалося відповідно до звичайних протоколів щодо переміщення президента та його співробітників і користування відповідними об'єктами.

У повідомленні підтверджується, що президентську резиденцію відвідав голова Мінтериторій Олексій Чернишов, який перебував у ті дні у Рівному та пересувався автомобілем. (Цікаво, що відстань між Рівним і Синьогорою становить близько 350 кілометрів і може бути подолана лише за п'ять годин, якщо їхати з дотриманням правил дорожнього руху, тому ближче і швидше було б дістатися Києва та зустрітися вже у столиці. "Апостроф")

ОПУ не стала спростовувати повідомлення журналіста про те, що гостем Єрмака став його заступник Андрій Татаров, констатувавши лише, що "інших представників влади" не було. Водночас зауважимо, що Єрмак і Татаров справді не є представниками влади, а лише мають забезпечувати функціонування президентської канцелярії.

На Банковій також розповіли, що Єрмак відзначив день народження у понеділок у Києві – з батьками, а у вівторок привітали його колеги в Офісі президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відзначив ювілей, як президент: подробиці святкування дня народження Єрмака

Дуже незграбна спроба пояснити те, що відбувається, викликала бурхливу реакцію відвідувачів сторінки Офісу президента. Користувачі соцмереж відверто знущаються з пояснення канцелярії глави держави.

"Кому потрібна ця маячня?" "Може, це сценарій чергової серії Кварталу?" – "Єрмак святкував із батьками, а дайте фото на тлі шуби та олів'є?" "Але ж ці пояснення, як у школяра". "Дуже аргументовано! Я спокійний тепер, літаки не літають, не бомбять, тільки на корпоративи возять". – "Ми так і зрозуміли, детективна історія, вигадана від початку до кінця". – "Відповідь не менш ганебна, аніж сам ганебний факт". – "Чекаємо у студії 1+1 гвинтокрил". – "Витрати на днюху завідувача ОПи спишуть на прийом дипломатів? Вгадала?" - іронізують відвідувачі сторінки Офісу.

"А хто ж літав тоді на гвинтокрилах ДСНС та ЗСУ/НГУ? Вони самі по собі там опинилися?" – цікавиться активіст Сергій Стерненко.

"Мендель пішла, а справа її живе". - "Тобто вертоліт ДСНС літав порожняком? Навіть без президента???" - пишуть користувачі соцмереж.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що на ювілей Єрмака в Карпатах різко став недоступний готель за кілька метрів від президентської резиденції.