RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Чи буде Новий рік зі снігом: синоптик дала несподівану відповідь

У ніч на понеділок, 6 грудня, вулиці Києва рясно засипало снігом. А от точно передбачити, чи зустрінуть українці зі снігом Новий рік - дуже складно.

Про це розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту, кандидат географічних наук Віра Балабух, пишуть "Факти".

Вона пояснила, що жоден метеоролог у світі не скаже, чи буде сніг на Новий рік, бо "передбачати погоду на місяць вперед ми ще не вміємо".

"Але можна говорити про те, що через глобальне потепління все більша частина опадів взимку випадає у вигляді дощу, а не снігу. Сніговий покрив якщо і з'являється, то, як правило, не надовго. Це проблема, адже наші річки мають переважно снігове живлення. Якщо снігу не буде, загостриться проблема забезпечення водою", - зазначила Балабух.

Проте, як писав "Апостроф", деякі синоптики все ж таки діляться своїми прогнозами, чи буде в Україні сніг на Новий рік і якою буде температура повітря.

До слова, народний синоптик Володимир Деркач розповів, що цієї зими погода буде нестабільною і часто - мінливою: українцям варто готуватися до того, що незабаром можуть вдарити морози, аж до -30 градусів.