RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Подарунки отримали не всі: яскраві фотожаби та карикатури на день святого Миколая

Свято День Святого Миколая тісно асоціюється з дитинством, адже тільки будучи дитиною ми завжди знаходили під подушкою подарунки за хорошу поведінку. Однак у житті бувають і такі випадки, коли не кожен із нас отримував бажані подарунки, оскільки не завжди поводився себе належним чином.

"Апостроф" зібрав добірку гумористичних фотожаб та картинок до Дня Святого Миколая.

За твердженням літописів, хлопчик на ім'я Миколай народився приблизно у 270 році нашої ери у Малій Азії у місті Патар, зараз - територія Туреччини. Він отримав сан єпископа. Існує легенда, як він став єпископом. Мовляв, священик, який очолював місцеву церкву, помер та не залишив наступника. Заміну серед оточення не знайшли, тож вирішили передати сан єпископа тому священикові, який увійде в храм певного дня. Так Миколай очолив церкву, а за сотні років його канонізували. Він був відомий безкорисливою допомогою та добрими справами.

Низка фактів із життя священника Миколая з роками стали традицією. Зокрема, про те, що він робив подарунки та допомагав людям у складних ситуаціях. Зокрема, Миколай допоміг бідному сусідові, який не міг зібрати кошти на посаг для двох дочок і врятував того від ганьби. Єпископ таємно підклав монети у черевики чоловіка. Таким чином врятував дівчат від самотності та злиднів. Згодом з'явилися розповіді про те, що Миколай нібито кидав золото у димохід, а воно падало у вовняні шкарпетки, які сохли на каміні. Ця історія нагадує легенду про Санта-Клауса.

Святий Миколай був міцним чоловіком, зріст приблизно 1 м 68 см, з високим лобом, виступаючими вилицями і підборіддям, носом, "стрімким до орлиного", карими очима і смаглявою шкірою (За даними Манчестерського університету, вчені якого в 2009 році реконструювали за силами зовнішність).

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що категорично не можна робити у День Святого Миколая 19 грудня.

Також ми розповіли про 6 фактів стосовно Святого Миколая та Діда Мороза.