RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

В Раді вимагають реакції Зеленського на ганебне харчування військових

Черговий скандал із харчуванням в ЗСУ свідчить про те, що реагувати на зрив закупівель харчування має безпосередньо президент Володимир Зеленський.

Про це, реагуючи на зрив тендерних закупівель харчування для армії у коментарі "Апострофу" заявив народний депутат Михайло Волинець.

"Оці корупційні складові, вони у ЗСУ існували завжди – неякісна їжа, монополізація, коли виграють одні й ті самі компанії, які накручували ціни та постачали неякісну їжу. Зараз я про це читаю знову, преса знову про це пише. Будемо сподіватися, що через гласність зможемо виправити ситуацію. МО беззаперечно мало б оголосити тендери. Ми не маємо повторювати ситуацію із монополізацією. Бо виходить так, що влада змінюється – а лишаються ті самі компанії (Військсервіс-Волонтер, - ред), особливо болюче це питання в частині постачання харчування військовослужбовцям в умовах війни. Це найгірша ситуація, яка може бути. Бо в інших критичних випадках завтра їжа взагалі може бути не поставлена", - сказав він.

Політик вважає, що реагувати на зрив закупівель харчування має безпосередньо президент Володимир Зеленський.

"А чому досі ні (немає його реакції, - ред)? Оскільки всі сфери влади і всі гілки влади – і парламент, і виконавча гілка влади, і силові структури і контролюючі - знаходяться під контролем Банкової. А якщо весь контроль іде з боку Банкової і корупція не зменшується – президент має на це реагувати", - заявив Волинець.

В мережі днями опублікували чергові світлини сніданку військах в одній з частин, де є гречка на воді з хрящем замість м’яса і терта морква - замість салату.

При цьому єдиним монопольним постачальником їжі в ЗСУ залишається скандальний "Військсервіс-волонтер", який отримав статус монополіста завдяки непрозорим тендерам, проведеним МО на початку року.

Також нагадаємо, що нове керівництво Міноборони затримує оголошення нових тендерних закупівель харчування для армії на 2022 рік. І за інформацією від нардепа Соломії Бобровської це може призвести до того, що "Військсервіс-Волонтер" отримає продовження харчових контрактів з МО ще на весь 2022 рік.