RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Взяти на військовий облік: як покарають українок-саботажниць

Міністерство оборони України підготувало та оприлюднило наказ, який регулює порядок взяття жінок на військову службу, а також визначає перелік професій, представники яких повинні стати на облік. Якщо жінка не захоче цього робити, їй загрожує штраф.

Про це повідомив начальник київського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки, полковник Валерій Куценко на брифінгу у четвер, 23 грудня.

За відмову від постановки на військовий облік жінку можуть оштрафувати на суму від 850 до 1500 гривень. Для керівників підприємств, які недбало поставляться до вимог перевірки військового квитка у працюючих співробітниць, штраф становитиме від 5 500 до 8 500 гривень.

Чиновник зазначив, що сама процедура не відрізнятиметься від того, як це відбувається з чоловіками, і додав, що ставати на облік зобов'язані й матері, які виховують неповнолітніх дітей, але їх не призиватимуть.

Раніше ми писали, що соцмережі бурхливо відреагували на нововведення від українського Міноборони веселими фотожабами та їдкими коментарями.