RU  UA

​Дощ, ожеледиця і туман: якою буде погода на початку 2022 року

Дощ замість снігу та потепління по всій території України - таку погоду синоптики прогнозують на початок 2022 року. Попереджають про можливу ожеледицю та густий туман. А температура повітря не опускатиметься нижче нуля.

Про це йдеться у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

Ніч проти 1 січня обіцяє бути теплою, до 3-5 градусів тепла, але із опадами. Очікується дощ або ж мокрий сніг. Синоптики кажуть, тепле повітря йде до нас із півдня та заходу.

“Цього року в нас досить цікава ситуація на новорічну ніч, тому що замість класичної зимової погоди зі снігом і морозами - очікуємо на потепління та відлигу, при чому протягом наступних кількох днів потеплішає по всій території України, без винятку”, – розповідає синоптик Українського гідрометцентру Олександра Хала.

2022 рік розпочнеться із тепла, утім згодом холод та сніг повернуться. Станеться це близько середини січня. Хоч температура і опуститься, але все ж буде вищою ніж раніше, адже із кожним роком в Україні зими стають все теплішими. У цей період можлива ожеледиця та густий туман.

“Похолоднішає ближче до Різдва, приблизно з 5 січня, але знову ж таки на сильні морози 15-20 градусів не передбачаємо, їх поки не видно. На Різдво будемо спостерігати невеликі морози, до 4-5 градусів, але не більше того”, – зауважила синоптикиня Українського гідрометцентру Олександра Хала

Тож на новорічні свята не слід очікувати снігу та справжніх морозів. Переважатиме сира та волога погода. Натомість рятувальники попереджають туристів та любителів екстремальних розваг про загрозу сходження лавин на гірськолижних курортах у Карпатах.

Раніше "Апостроф" повідомляв, якою буде погода в Україні на православне Різдво, опублікувавши прогноз для різних міст.