RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Мексиці помітили величезну акулу з незвичайним шрамом – фото активно обговорюють у мережі

Біля берегів Мексики помітили акулу з незвичайним шрамом на спині.

Про це повідомляє CNN.

Азербайджанський зоозахисник та творець фільмів про акул Джаліль Наджафов опублікував у соцмережах дивовижну фотографію зі шрамом на спині акули. Фото було зроблено ще у серпні 2019 року – на спині великої білої акули видно рубець.

Фото: CNN

Причиною сліду на спині у акули був укус - Джаліль вирішив її сфотографувати. Для цього він озброївся водонепроникною камерою GoPro7.

Після повернення додому Наджафов захотів опублікувати знімки у соцмережах. Але одразу зробити це не вийшло, бо карта пам'яті кудись зникла. Лише недавно Джаліль знайшов її і зумів опублікувати фото акули зі шрамом - воно моментально розлетілося Інтернетом.

Водночас зоозахисник опитав колег - експертів щодо причин виникнення шраму ще до публікації знімку. Один з них, доктор Тристан Гаттрідж, голова морської некомерційної організації Saving the Blue, заявив, що шрам з'явився в результаті нападу іншої акули.

Ще один експерт, голова Наукового інституту охорони морського середовища Майкл Домейєр переконаний, що шрам – свідчення потужного прояву агресії.

Раніше ми повідомляли, що підводний фотограф Ніккі Брант Севі зняв велику білу акулу - біля берегів Гваделупе (Мексика) хижачка потрапила в об'єктив у ідентичному ракурсі, і багато користувачів мережі побачили в ній живий постер до фільму Стівена Спілберга.