RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Кинуть копам "кісточку": кому і на скільки піднімуть зарплати в МВС

Деякий час тому "Апостроф" повідомляв, що в 2022 році в Україні підвищать зарплати поліцейським. Стало відомо, що перший етап підвищення відбудеться вже в січні. У цей період 14 категоріям поліцейських збільшать зарплати на 5 відсотків, що більше схоже на кидання "кістки".

Голова Національної поліції Ігор Клименко розповів в ефірі телеканалу "Рада", як відбуватиметься підвищення платні.

За його словами, першими підвищення охопить підрозділи патрульної поліції, поліції особливого призначення, добробати, вибухотехнічні служби, дільничні офіцери поліції, конвойна служба, працівники ІТТ, ювенальна превенція, а також підрозділи, які працюють із громадами.

"Ми виходили з того, що підвищення заробітної плати всім категоріям поліцейських буде завершено в лютому 2022 року на 10 відсотків. Але з січня 14-ти категоріям поліцейських ми почнемо виплачувати підвищену заробітну плату. Це підрозділи патрульної поліції, поліції особливого призначення, добробати, які знаходяться на сході нашої країни, вибухотехнічна служба, дільничні офіцери поліції, конвойна служба, працівники ІТТ, ювенальна превенція, ті підрозділи, які працюють із громадами”, – повідомив Глава Нацполіції.

Також Клименко додав, що співробітникам підрозділів кримінальної поліції, слідства та дізнання у січні підвищать зарплати на 5 відсотків. Ще одне аналогічне підвищення очікується у лютому поточного року.

"З 1 лютого підвищення заробітної плати буде стосуватися кожного працівника поліції. Ми розуміємо, що це початок, і на роботу Національної поліції України звернули увагу вищі посадові особи держави", – наголосив Ігор Клименко.

Також раніше ми повідомляли, що рядові поліцейські в Україні зустріли Новий рік без премій та "коронавірусних" доплат, отримавши лише звичайну заробітну плату.