RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Закон про територіальну оборону: український генерал назвав проблему

Поява Сил територіальної оборони в умовах військової агресії Росії є позитивним моментом, проте закон "Про основи національного опору" не зможе повністю функціонувати.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" озвучив перший заступник командувача Сил спеціальних операцій (ССО) ЗСУ у 2016-2019 роках, заступник секретаря РНБО у 2019-2020 роках генерал-майор Сергій Кривонос.

За його словами, частина підзаконних актів закону "Про основи національного опору" ще не готові та не набули чинності, через що документ не зможе повністю функціонувати.

Генерал Сергій Кривонос також збентежений тим, що у територіальній обороні зараз займаються облаштуванням місць дислокацій бригад та батальйонів, хоча військовослужбовці не повинні виконувати інженерні роботи.

"Військові не повинні займатися ремонтами. Вони повинні навчити підлеглих переповзати по-пластунськи, кидати гранату, вирити окоп і потрапляти в ціль з дальності в сто метрів. Якщо солдат це вміє робити, значить ним можна керувати. Отже, він виконає завдання і залишиться "у живих", - додав екс-заступник секретаря РНБО у спілкуванні з журналістами.

Також читайте матеріал "Апострофа": Народ і армія єдині: що дасть Україні територіальна оборона