RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Морози та шар снігу понад 2 метри: прогноз погоди на курортах у Карпатах

У Карпатах очікується потепління, середня добова температура становитиме близько 0 градусів, а сонце все частіше виглядатиме з-за хмар. Подекуди випадатиме сніг, а висота снігового покриву буде більше 2 метрів – це сприятиме продовженню гірськолижного сезону.

Буковель

З 18 лютого у Буковелі щодня очікується дрібний снігопад, а висота снігового покриву сягатиме 70–75 см. Погода буде переважно похмурою, проте під кінець тижня ненадовго проясниться. Температура повітря удень становитиме 0 градусів, уночі показники стовпчиків термометрів опускатимуться до -2–7 °С. Швидкість вітру буде комфортною для лижників – вона не перевищуватиме 6–7 м/с. Із 21-22 лютого очікуються сильні снігопади, що сприятиме комфортному відпочинку туристів.

Славське

Снігопади накриють селище із 18 лютого. До цієї дати періодично випадатимуть мокрий сніг та дощ. Температура вдень коливатиметься від 1 до 3 градусів тепла, уночі термометри показуватимуть -1–3 °С. Уночі в неділю 21 лютого буде холодніше, ніж в інші дні, – тоді температура повітря становитиме -6–7 °С. Вітер буде помірним - не більше 6,5 м/с. Висота снігового покрову на курорті не перевищує 25 см.

Драгобрат

Температура повітря на Драгобраті буде близько 0°С удень та від -2 до -8°С уночі. З 17 лютого почнуться снігопади різної інтенсивності. Погода протягом усіх днів буде похмурою, але на вихідних 19-20 лютого можливі незначні прояснення. Висота снігового покриву на високогірному курорті перевалила за позначку 225 см.

Сніголавинна небезпека

Сніголавинна небезпека угорах Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької та Закарпатської областей дещо знизилася – сніг добре закріплений. Проте лавини можуть сходити на дуже крутих схилах. Рятувальники рекомендуються уникати небезпечних ділянок, особливо новачкам.

Раніше ми писали, коли в Україну прийде справжня весна.