RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Може призвести до блокування аукціонів на харчування ЗСУ: суд відхилив скаргу Міноборони проти монополіста

Компанія-монополіст "Військсервіс-Вонотер", що фігурує у кримінальному провадженні ДБР за фактом розкрадання бюджетних коштів, й досі залишається єдиним постачальником харчів до Збройних сил. Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив одну з двох апеляційних скарг Міноборони на рішення ОАСК за позовом ТОВ "Українська компанія "Торг-Інвест". Остання є постачальником "Військсервіс-Волонтеру".

Рішення суду призведе до проблем із завершенням аукціонів на харчування Міноборони, не виключене їх повне блокування.

Представники міністерства та третьої сторони доводили в суді, що фірма-позивач насправді не має на меті реальну участь чи перемогу в закупівлях.

"Наш скаржниик "Торг-інвест" не надав документи, які вимагає від нього тендерна процедура, для підтвердження своєї кваліфікації. Він не зможе виграти тендер. Тож абсурдно виглядає цей спір... Вони не сплатили тендерне забезпечення", - розповів полковник юстиції Сергій Остапенко.

Представники Міноборони та інших фірм твердять, що претензії "Торг-інвесту" стосуються не вимог аукціону - позивачі мають зауваження до особливостей інтерфейсу майданчику "Прозорро" та за їх словами, "не розуміють сенс слів "сезонні овочі". На будь-які питання журналістів представники "Торг-інвесту" відповідати відмовилися.

16 лютого має пройти друге засідання у Апеляційному адміністраційному суді.

Як повідомляв "Апостроф", ТОВ "Українська компанія "Торг-Інвест" в інтересах "Військсервіс-волонтеру" фактично зриває аукціони Міноборони. Окрім суду компанія подала понад 20 скарг до АМКУ.

У такий спосіб блокування тендерної процедури "Військсервіс-Волонтер" може вчергове змусити Міноборони пролонгувати з ними минулорічні контракти - без жодних нових аукціонів. У цьому Міноборони і вбачає головну мету скандального монополіста, якому, на думку експертів, можуть допомагати судді.