RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Загострення на Донбасі: бойовики не припиняли обстрілу вночі

На Донбасі третій день уже продовжується загострення російських бойовиків. З початку доби 19 лютого вже зафіксували 12 обстрілів, з яких 11 - із забороненої Мінськими угодами зброї.

Про це пише пресслужба Операції об'єднаних сил у Facebook.

Так, російсько-окупаційні війська тричі відкрили вогонь у Новотроїцькому та Старогнатівці (Волноваський район) з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм. У Старогнатівці окупанти також застосували калібр 82 мм.

З артилерії калібру 122 мм також під обстріл потрапили Гранітне (Волноваський район) та Новоселівка (Новомосковський район).

З артилерії калібру 120 мм військові країни-агресора стріляли у Водяному (Кам'янсько-Дніпровський район) та Широкине (Волноваський район) .

82 мм калібр використовувався при пальбі по Болотенному (Станічно-Луганський район).

Також на Донеччині пролітав з перетином лінії зіткнення російський безпілотний літальний апарат під назвою, як ООС припускають, "Орлан-10".

За даними ООС, втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил - немає.

"Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації", - зазначили у повідомленні.

Усього за 18 лютого російські бойовики 66 разів відкривали вогонь, де 52 – із забороненого Мінськими угодами озброєння.

Раніше "Апостроф" писав , секретар РНБО Олексій Данилов пояснив, коли ВСУ відкриватимуть вогонь у відповідь.

Нагадаємо, внаслідок загострення ситуації на Донбасі, нагнітання паніки серед населення та оголошення самопроголошеного “глави ДНР” про масову евакуацію мешканців, багато людей дійсно залишають тимчасово окуповані території. Українська влада наполягає на тому, щоб вони їхали у мирну частину країни, а не у ворожу Росію, куди їх зараз направляють.

Як ми повідомляли, командувач ООС попередив мирних жителів Донбасу про небезпеку "евакуації".