RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Війна проти російських фашистів: у Зеленського зробили важливі заяви

Ситуація в Україні залишається контрольованою. Збройні сили України ведуть запеклі бої проти російських фашистів. Окупанти понесли вже великі втрати.

Зараз найголовніше - не панікувати. А наші воїни роблять свою справу. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Перше. Російські збройні сили почали використовувати стандартну свою тактику, артилерійські системи почали масово бомбити наші міста. Насамперед - військову інфраструктуру, аеропорти, аеродроми, складські військові наші потужності і таке інше.

Безумовно, це все спричинило деякі елементи паніки. Безумовно, після того як артилерійські системи дуже потужно вдарили по нашим інфраструктурним об’єктам, почалися сухопутні операції російських збройних сил. Вони порушили державний кордон України в окремих областях.

Друге - президент активно втрутився у ситуацію, одразу зібравши військовий кабінет і РНБО. Були ухвалені всі необхідні рішення з точки зору логістики контр-операції проти Збройних сил Російської Федерації.

Було запроваджено військовий стан - це конкретні дії по захисту нашої територіальної цілісності. Зеленський практично постійно знаходиться на зв’язку з лідерами країн наших партнерів. І не тільки партнерів, практично весь світ одноголосно вважає, що це віроломний напад Збройних сил Російської Федерації, який буде мати великі юридичні наслідки.

Третє, ключове - нам важливо аби країна зберігала спокій. І треба розуміти дві принципові речі. Збройні сили України ведуть тяжкі бої, але ведуть. В нас вже є багато результатів. На деяких напрямках Збройні сили Російської Федерації відкинуті.

Маємо втрати. Безумовно, будемо мати втрати на сьогоднішній день. Але ще раз підкреслюю - Збройні сили були готові до цих сценарних планів Російської Федерації і зараз вчиняють активний спротив, який матиме наростаючий характер.

Я хочу, щоб засоби масової інформації дуже ретельно перевіряли інформацію, яку вони друкують, або публікують, або дають в ефір. Тому що на сьогоднішній день ніхто не відміняв інформаційної війни, яку веде Російська Федерація проти України. На жаль, деякі українські ЗМІ передруковують пропагандистські матеріали РФ.

Організаційно в Офісі президента постійно діючий прес-центр. Тут буде постійно оновлюватися оперативна інформація про те, що відбувається на тому чи іншому напрямку, тут будуть постійно проходити брифінги.