RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Пройшли Ірак та Афганістан: в Україну їдуть 3000 американських ветеранів

Американські ветерани, зачувши про збройний неспровокований напад країни-терориста Росії на Україну, вирішили воювати за нашу країну в ролі добровольців. Вже 3000 людей відгукнулись на заклик України приєднатися до боротьби проти рашистських загарбників.

В одного з них журналісти Voice of America взяли інтерв'ю.

Американський ветеран Метью Паркер 22 роки прослужив у Сухопутніх військах ЗС США, а зараз збирається стати на захист України. Як тільки чоловік почув про цю криваву війну, він згадав про американського солдата українського походження, котрий служив разом із ним в Іраці, і вирішив, що має допомогти українцям захищати свою Батьківщину.

"Тепер… хочеться думати, що, їдучи в Україну, я, можливо, захищаю його матір, або його молодшу сестричку, чи його дім. Можливо, таким чином я трохи віддячу йому за його службу", - пояснює своє рішення Паркер.

Він та ще 12-ро ветеранів з великим бойовим досвідом спочатку хотіли сісти на літак до Польщі, дістатися до українського кордону та приєднатись до загонів територіальної оборони. Однак, згодом ситуація змінилась: Зеленський закликав до формування міжнародного легіону, а тим часом український уряд створив процедуру для людей, які хочуть допомогти.

"Якби така процедура була відсутня, нам би довелося вирішувати усе на кордоні. Не знаючи мови і намагаючись когось переконати. Але тепер, вони знатимуть про наш досвід. Вони знатимуть про нашу підготовку. Вони можуть відправити нас туди, де ми їм потрібні", – наголосив Метью Паркер.

Американський ветеран розуміє, що війна в Україні це не питання лише двох держав. За його словами, якщо Росія злочинним шляхом переможе, то демократичні права американців теж будуть під загрозою.

"Те, з чим воюють українці, — це типові бандити, вони воюють з тим, хто не поважає міжнародне право, хто не піклується про жінок і дітей. Ми і раніше воювали з таким типом людей", - говорить Паркер.

Також він додав, що міжнародна спільнота показала слабкість, коли дозволила путлерівському режиму окупувати Крим, тому допустити окупацію решти України не можна допустити в жодному разі.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що іноземці масово бронюють житло в Україні з благородною метою.