RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Російські нацисти сконцентрували сили у районі чотирьох українських міст: звернення Резнікова

За 11 діб героїчного супротиву українських воїнів проти російських окупантів, ворог поніс значні втрати, як живої сили, так і військової техніки. Через це інтенсивність його бойових дій дещо знизилася, проте деякі українські міста продовжують страждати від атаки агресорів найбільше.

Про це розповів Міністр оборони України Олесій Резніков на своїй Facebook-сторінці.

“Російські окупанти намагаються сконцентрувати сили та засоби для нової хвилі атак. В першу чергу – на Київ, Харків, Чернігів та Миколаїв. Не втрачаємо пильність! Російські війська скрізь отримають жорстку відсіч”, - заявив він.

Резніков відзначив цинізм російської влади, яка неодноразово порушувала слово та відкривала вогонь під час евакуації мирних громадян – чоловіків, дітей, людей похилого віку та поранених.

Також міністр оборони наголосив на мужності українських чоловіків, які на початок війни перебували за кордоном, проте не побоялися повернутися на батьківщину та чинити опір нарівні з іншими героями нашої країни.

“Понад 140 тисяч українців, переважно – чоловіків, повернулися з Європи. Десятки тисяч влилися до лав Сил територіальної оборони. Звісно, є ті, хто тікає. Але весь світ бачить, як український народ б’ється за свою країну”, - сказав він.

Більше того, додав Резніков, що на сьогодні вже є понад 20 тисяч звернень від іноземців, які готові приїхати в Україну і захищати світ від російських нацистів на українському фронті.

Також міністр натякнув, що у поставках зброї та боєприпасів є значний прогрес, проте волів не розголошувати деталей, аби “для ворога це був сюрприз”.

Олексій Резніков відзначив згуртованість українського народу і наголосив на його відмінностях від росіян.

“Наша найбільша перевага над ворогом – у згуртованості українського суспільства. У Росії не розуміють, що таке самоорганізація і що таке справжня довіра між владою і Громадянами. Вони десятиліттями знищували свободу і гідність людей, щоб отримати покірне населення. Їх більше, це правда. Вони переважають на морі та в повітрі.Проте, в Українського народу зовсім інша внутрішня мотивація. На порядок вища стійкість. На землі ми це вже довели”, - резюмував міністр оборони України.