RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Як підключити мобільний інтернет від "чужого" оператора: покрокова інструкція

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України розробила детальну інструкцію як підключити інтернет іншого мобільного оператора.

Про це повідомила Держспецзв’язку на своєму Telegram-каналі.

Мобільні оператори України запустили національний роумінг, який допоможе бути на звʼязку у разі пошкодження телеком-інфраструктури.

"Національний роумінг дозволяє при зникненні зв’язку одного оператора підключатися до мережі іншого. Наразі наявність мобільного інтернету не менш важлива за дзвінки, адже дозволяє бути на зв’язку з близькими онлайн та перевіряти актуальні новини", - йдеться у повідомленні.

Користувачам дається, крім зв'язку, 2G/3G інтернет зі швидкістю до 512 кбіт/с. Тарифікація послуг зберігається відповідно до тарифного плану оператора, послугами якого користується абонент.

Водночас для користувачів lifecell такий роумінг здійснюється автоматично. На Київстар та Vodafone нацроумінг можна налаштувати вручну. Для цього потрібно:

  • Відключити автовибір мережі (на Android: Налаштування – Мобільна мережа (чи Підключення) – Оператор; на iOS: Параметри – Стільникові дані – Вибір мережі);
  • Знайти й вибрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи lifecell;

У разі неможливості зареєструватися - обрати іншу мережу або повторити спробу.

Служба також попереджає українських абонентів, що вони мають хоча би раз на день повертались до мережі свого мобільного оператора.

Нагадаємо, Держспецзв’язку підготувала п'ять важливих правил щодо економії інтернет-трафіку в умовах військового вторгнення РФ.